Beneficii

BENEFICII UNICE ALE APLICAȚIEI CONCIERGO

BENEFICII UNICE ALE APLICAȚIEI CONCIERGO

#1. Versatilitate și adaptabilitate în funcție de fiecare comunitate

SPA

Administrarea si managementul se setează în funcție de cerințele specifice fiecărei comunități din portofoliu.

SPM

Configurabilitatea aplicației în funcție de specificul comunității inseamnă că nu vei fi bombardat cu informații inutile și că vei avea acces doar la informațiile care te interesează.

#2. Automatizari ale sistemului privind transmiterea de informari si remindere

SPA

Acestea au rolul de a asigura o maximă eficiență pentru că informațiile vor fi trimise automat, iar sistemul este conceput să transmită remindere doar destinatarilor care nu au reacționat anterior. De exemplu, trimiterea facturii lunare se poate face direct din softul financiar. Sistemul poate fi setat să trimită automat un reminder despre ultima zi de plată doar celor care nu au plătit, întrucât nu are rost să fie deranjați și cei care au plătit deja.

SPM

Automatizările au fost gândite astfel încât să fii sigur că se primesc doar informațiile necesare. Vei primi doar ce îți este strict destinat, iar în felul acesta se evita supra-comunicarea specifică rețelor de socializare (grupuri de mail, messenger, whatsapp)

#3. Sistem complet și complex de transmitere și recepționare a informărilor și reminderelor

SPA

Informările și reminderele vor fi trimise și recepționate automat în aplicație, dar pot fi transmise și recepționate și pe email sau SMS. Alegerea aparține membrului care poate decide oricare din aceste moduri alternative de primire a informărilor.

SPM

În calitate de utilizator al aplicației, ai libertatea de a decide dacă informările și reminderele dorești să le primești și pe email sau/și prin SMS. Opțiunea pentru oricare din aceste alternative se face direct din aplicație la orice moment se dorește.

#4. Istoric al comunicării - transparență și continuitate

SPA

Istoricul ajută să fie ținută evidența exactă a comunicării informărilor, consultărilor și a deciziilor luate de-a lungul timpului. Acest lucru oferă și o continuitate perfectă pentru că informațiile vor fi disponibile și pentru un nou reprezentant al echipei de management.

SPM

Se poate accesa din aplicație istoricul informărilor prin care vei avea la dispoziție toate datele care ți-au fost adresate de-a lungul timpului. Acest lucru înseamnă că în câteva secunde se poate accesa orice informație anterioară și utilă.

#5. Integrare cu sisteme folosite de comunitate sau furnizorii de servicii

SPA

Aplicației îi pot fi integrate o multitudine de softuri ale managementului (financiare - pentru transmitere factură sau pentru accesul auto - barieră pe bază de apel telefonic, citire numere de înmatriculare) dar și ale restaurantelor, cafenelelor, bazelor sportive - pentru rezervări. Tot ce trebuie este furnizarea codului API, apoi echipa noastră tehnică va putea crea legatura între softuri.

SPM

Pentru deplinul tău confort, sistemul poate "colabora" cu alte softuri ale comunității precum cel de transmitere factură si acces auto dar și cele ale ale restaurantelor, cafenelelor, bazelor sportive pentru ca o rezervare să se poată face simplu, direct din aplicație.

#6. Generare automată ale rezultatelor poll-urilor și voturilor

SPA

Partea esențială a unui poll sau vot este rezultatul acestuia. Va putea fi stabilit pragul/procentul de acceptare, iar rezultatul este generat automat, fără erori umane.

SPM

Poll-ul la care ai participat va avea un rezultat generat automat și care îți va fi transmis, iar în acest fel va exista transparență maximă.

#7. Protejarea identității votanților în cazul poll-urilor

SPA

Scopul unui poll este de a se consulta membrii în condițiile în care aceștia își exprimă opțiunea în mod anonim. Va fi înregistrată doar opțiunea, nu și persoana care a făcut-o.

#8. Sistem de gestiune fără nici un efort al membrilor și afiliaților

SPA

Membrii își vor putea înscrie singuri coproprietarii, chiriașii sau reprezentanții, fiecare categorie având drepturi prestabilite (de exemplu un chiriaș nu poate vota, dar poate fi informat despre propuneri).

SPM

În calitate de membru, poți furniza accesul la aplicație al unui nou utilizator care este în relație directă cu tine și cu comunitatea: coproprietar, chiriaș, reprezentant. Acest lucru se face foarte simplu, prin trimiterea unei invitații direct din aplicația proprie.

#9. Roluri clare și prestabilite pentru membrii si invitații acestora

SPA

Membrii au toate drepturile conferite de acest statut, iar pentru invitații acestora sunt stabilite anumite limitări precum lipsa dreptului de a participa la un poll sau a vota.

SPM

Calitatea de membru îți oferă toate drepturile de a folosi pe deplin aplicația, iar pentru utilizatorii invitați există anumite limitări specifice, de exemplu chiriașul nu are dreptul de a vota pentru comunitate.

Poți seta direct din aplicație ca un nou utilizator invitat să poată beneficia de aceleași drepturi precum accesul la informări, acces auto, primirea facturii etc., dar și de aceleasi facilități ale comunității precum terenuri de tenis, de baschet etc.

Statistici (?)

Pentru o mai bună vizibilitate asupra activităților deja desfășurate, sistemul poate genera statistici. Pe baza acestora se pot lua decizii privind îmbunătățirea sau adaptarea unor acțiuni viitoare.

*Integrarea poate genera un cost suplimentar
**Integrarea poate genera un cost suplimentar. Daca se foloseste softul nostru CAM, atunci integrarea este disponibilă gratuit.