Faci parte din comunitatea aleasa de tine iar ConcierGO este propriul asistent virtual care te conduce spre o comunicare adecvata si te ghideaza printr-o multitudine de servicii si facilitati

Calitatea de membru al unei comunitati este una foarte importanta, tocmai de aceea aplicatia se focuseaza pe a indeplini dorintele si nevoile membrilor.
Mai mult de atat, a fost conceputa ca o zona privata, cu acces de tip “Members Only”, pentru a te bucura pe deplin de toate beneficiile conferite de acest statut deosebit.

Factura

Acest modul este conceput pentru a regasi in cel mai simplu mod posibil factura lunara si istoricul facturilor. Totul in acelasi loc, nu este nevoie de cautari suplimentare prin mail-uri.

Solicitari

Pentru ca o solicitare sa aiba un succes imediat de rezolvare, este importanta maniera in care se transmite si se receptioneaza. 

Prin utilizarea sistemului profesional de Ticketing, se ofera o garantie ca solicitarea a fost receptionata si se afla intr-un anumit stadiu de rezolvare. Aceasta nu se pierde si nu se omite cum este posibil sa se intample in cazul utilizarii de SMS-uri, telefoane directe, grupuri ale retelelor de socializare sau chiar mail-uri.

Solicitarea se creaza si se transmite foarte simplu din aplicatia proprie iar managerul care o receptioneaza stie exact din partea cui vine si cui ii va raspunde: date de contact, calitatea, numarul apartamentului etc

Informari

In acest fel, un membru va fi intotdeauna corect informat si este eliminata posibilitatea omiterii  vreunei informari intrucat aceasta se va regasi in pagina principala a aplicatiei si in istoric.

Centrul de informari are avantajul major ca elimina acea senzatie de “poate mi-a scapat ceva” si nu mai este necesara urmarirea mai multor canale de comunicare (mail-uri, grupuri pe retele de socializare, afise etc) sau cautarea unei informatii specifice intr-un volum exagerat de informatii inutile.

Acces Auto

De multe ori chiar, decizia de face parte dintr-o anumita comunitate are in vedere nivelul de siguranta pe care comunitatea il poate oferi membrilor si familiei acestora.

Un sistem de acces “standard” de multe ori inseamna o utilizare greoaie si o posibila intruziune in viata personala.

Modulul ConcierGO care reglementeaza accesul este gandit si presetat in asa fel incat :

1. Utilizarea este foarte simpla, totul intamplandu-se automat (prezenta in baza de date nu mai necesita nicio actiune suplimentara) sau, in cazul invitatilor membrilor, printr-un singur pas de introducere de informatie, pas care dureaza doar cateva secunde. 

2. Securitatea prin respecatrea principiului “Members Only”, adica au acces doar cei care au statut de membru care la randul lor isi pot inscrie si valida proprii invitati.

3. Confidentialitatea si dreptul la intimitate sunt respectate intrucat sistemul ConcierGO nu pune la dispozitia nimanui* date despre utilizarea accesului: frecventa, ore, intervaluri, date despre invitati etc

 (*cu exceptia cazurilor in care o autoritate solicita expres acest lucru) 

BENEFICII UNICE ALE
APLICAȚIEI CONCIERGO

#1. Versatilitate și adaptabilitate în funcție de fiecare comunitate

Configurabilitatea aplicației în funcție de specificul comunității inseamnă că nu vei fi bombardat cu informații inutile și că vei avea acces doar la informațiile care te interesează.

#2. Automatizări ale sistemului privind transmiterea de informări și remindere

Automatizările au fost gândite astfel încât să fii sigur că se primesc doar informațiile necesare. Vei primi doar ce îți este strict destinat, iar in felul acesta se evită supra-comunicarea specifică rețelelor de socializare (grupuri de mail, mesenger, whatsapp etc).

#3. Sistem complet si complex de transmitere și recepționare a informărilor și reminderelor

În calitate de utilizator al aplicației, ai libertatea de a decide dacă dorești să primești informările și reminderele și pe email sau/si prin SMS. Opțiunea pentru oricare din aceste alternative se face direct din aplicație la orice moment se dorește.

#4. Istoric al comunicării - transparență și continuitate

Se poate accesa din aplicație istoricul informărilor prin care vei avea la dispoziție toate informările care ți-au fost adresate de-a lungul timpului. Acest lucru inseamnă că în cateva secunde se poate accesa orice informație anterioară și utilă.

#5. Integrare cu sisteme folosite de comunitate sau furnizorii de servicii

Pentru deplinul tău confort, sistemul poate "colabora" cu alte softuri ale comunității precum cel de transmitere factură și acces auto, dar și cele ale ale restaurantelor, cafenelelor sau ale bazelor sportive pentru ca o rezervare să se poata face simplu direct din aplicație.

#6. Generare automată ale rezultatelor poll-urilor și voturilor

Poll-ul la care ai participat va avea un rezultat generat automat și care îți va fi transmis. În acest fel, va exista transparență maximă asupra rezultatului si a deciziilor generate.

#7. Protejarea identității votanților în cazul voturilor/poll-urilor

Scopul unui vot/poll este de a se consulta membrii în condițiile în care aceștia își exprimă opțiunea în mod anonim. Va fi inregistrată doar opțiunea, nu și persoana care a făcut-o.

#8. Sistem de gestiune fără nici un efort al membrilor și afiliaților

În calitate de membru, poți furniza accesul la aplicație a unui nou utilizator care este în relație directă cu tine și cu comunitatea: coproprietar, chiriaș, reprezentant. Acest lucru se face foarte simplu, prin trimiterea unei invitații direct din aplicația proprie.

#9.  Roluri clare și prestabilite pentru membri și invitații acestora

Calitatea de membru îți oferă toate drepturile de a folosi pe deplin aplicația, iar pentru utilizatorii invitați există anumite limitari specifice. De exemplu, chiriașul nu are dreptul de a vota pentru comunitate.

Poți seta direct din aplicație ca un nou utilizator invitat să poată beneficia de aceleași drepturi precum accesul la informări, acces auto, primirea facturii etc., dar și de aceleași facilități ale comunității precum terenul de tenis, de baschet etc.

Catalog Servicii

Un atu deosebit al managerului in relatia cu comunitatea il constituie faptul ca acesta poate selecta, inscrie sau aproba atat servicii care care deservesc intreaga comunitate cat si servicii care se adreseaza spatiilor individuale.

In acest fel, managerul comunitatii poate fi aproape de comunitatea lui prin punerea la dispozitie a unor servicii complete oferite de:

Managerul Comunitatii

Prin servicii proprii sau asimilate managementului, de genul actelor administrative (formulare, documente, aprobari, proceduri), procedurilor tehnice (alocarea unui technician dedicat, echipa de mentenanta, de curatenie etc) sau servicii ale partenerilor si colaboratorilor alesi de catre managerul comunitatii Un alt aspect important este facilitarea si organizarea folosintei unor facilități de care comunitatea poate beneficia, cum ar fi teren de tenis, teren de baschet, piscină, sală de evenimente etc., acestea putand fi puse la dispoziția comunității printr-un sistem de rezervări foarte bine organizat.

Baza de date ConcierGO

Pentru ca gama serviciile oferite sa acopere o plaja cat mai larga de necesitati, comunitatea va beneficia de servicii inscrise si oferite de baza de date a ConcierGO. Aceste servicii sunt verificate si calificate inainte de inregistrarea lor in baza de date si vor fi alocate in functie de locatia si specificul comunitatii (rezidential, office, comercial)

Membri

Organizam si aducem in prin plan o categorie foarte apreciata de servicii: servicii ale membrilor catre ceilalti membri.
Aprecierea acestui tip vine din nivelul sporit de incredere care se manifesta atat de catre membrul care ofera cat si de catre cel care beneficiaza de aceste servicii.

Managerul comunitatii poate incuraja oferirea de astfel de servicii si are ultimul cuvant in ceea ce priveste aprobarea si publicarea acestora.