S.P.M.

Faci parte din comunitatea pe care ți-ai dorit-o, iar accesul celorlalți se face doar pe bază de invitație (Members Only), deci fără ca altcineva neaprobat să poată face parte din aceasta.

Criteriile de acces ale membrilor permanenți sunt clare, fiind stabilită o procedură securizată chiar și pentru accesul temporar.

INFORMĂRI

ConcierGO! a fost creată pentru a oferi accesul la informări printr-o simplă accesare a aplicației proprii de pe telefonul mobil.

VOT

Vei fi mereu informat asupra deciziilor celor pe care deja i-ai împuternicit să le ia în numele tău (președintele, comitetul) pentru că rezultatul decizei acestora se va transmite catre tine.

POLL

Calitatea de membru înseamnă că acordarea unui feedback poate duce la îmbunătățirea unui serviciu tot așa cum exprimarea propriei alegeri poate conta pentru luarea unei decizii. Ești important pentru comunitatea ta pentru că vei contribui la tot ce se realizează pentru aceasta, deci prin participarea la un Poll vei putea fi consultat și îți vei exprima o părere sau o alegere de care se va ține cont.

REZERVĂRI

Ai ales să faci parte dintr-o comunitate care dispune de anumite facilități. Vei putea să beneficiezi de acestea în cel mai simplu și mai plăcut mod posibil, prin rezervarea direct din aplicație a zilei și orei care îți convin.

ACCES AUTO

Una din cele mai importante componente ale unei comunități este securitatea pe care o oferă, întrucât aceasta trebuie să fie la cote maxim posibile. Un sistem de acces controlat și de multe ori dificil este transformat prin intermediul aplicației într-unul foarte confortabil și ușor.
Prin intermediul aplicației poți scăpa de deplasări sau comunicări telefonice, mail-uri etc. prin care trebuie să anunți admistrația ca ți-ai schimbat autoturismul personal sau de serviciu.
Datele se pot introduce foarte simplu direct în aplicația proprie, apoi vei primi acceptul de acces pentru noul număr al mașinii. În cazurile mult mai des întâlnite ale prietenilor in vizită, ale comenzilor tip Uber, curieri, livrări etc, este chiar și mai simplu: se introduc numărul și perioada de valabilitate a accesului.

FORMULAREA DE SOLICITĂRI

În calitate de membru, vei putea solicita, adresa o cerere sau informare prin intermediul acestui modul. Avantajul imediat este că statusul (Primit, În lucru, Rezolvat) solicitării va fi mereu vizibil din aplicația proprie.

FACTURA

Primești factura direct în modulul din aplicație dedicat acestei funcționalități. Vei putea consulta factura, dar vei avea acces și la datele care au generat-o, deci vei putea ști în orice moment pentru ce plătești.

CATALOG DE SERVICII

În cazul în care comunitatea beneficiază de facilități precum teren de tenis, teren de baschet, piscină, sală de evenimente etc., acestea pot fi puse la dispoziția comunității printr-un sistem de rezervări foarte bine organizat.

A2M

1. Servicii oferite de Asociație/ Firma de administrare

Prin intermediul aplicației vei avea acces la serviciile administrative deja incluse pentru întreaga comunitate și le vei putea accesa sau chiar rezerva în funcție de programul tău.

M2M

2. Servicii oferite de membri către ceilalti membri

Există posibilitatea de a oferi un serviciu către comunitate într-un mod profesionist înscriind serviciul propriu în modulul “Catalog de servicii”. Vor putea fi vizible datele de contact (mail, telefon, site) precum și o descriere a activității (text, imagini etc) și chiar poți alege să oferi aceste servicii pe bază de programare direct din aplicație.

E2M

3. Servicii oferite de către furnizori externi

În cazul în care este necesar un serviciu pentru spațiul propriu precum amenajări interioare, servicii de mentenanță, echipamente proprii (centrală termică, AC), curățenie sau de intervenția unui instalator, vei putea găsi în “Catalogul de servicii” furnizori pentru aceste servicii, fiecare fiind alocat conform specializării sale.Un avantaj major îl va constitui faptul că furnizorii vor fi targetați pentru comunitatea din care faci parte.

BENEFICII UNICE ALE
APLICAȚIEI CONCIERGO

#1. Versatilitate și adaptabilitate în funcție de fiecare comunitate

Configurabilitatea aplicației în funcție de specificul comunității inseamnă că nu vei fi bombardat cu informații inutile și că vei avea acces doar la informațiile care te interesează.

#2. Automatizări ale sistemului privind transmiterea de informări și remindere

Automatizările au fost gândite astfel încât să fii sigur că se primesc doar informațiile necesare. Vei primi doar ce îți este strict destinat, iar in felul acesta se evită supra-comunicarea specifică rețelelor de socializare (grupuri de mail, mesenger, whatsapp).

#3. Sistem complet si complex de transmitere și recepționare a informărilor și reminderelor

În calitate de utilizator al aplicației, ai libertatea de a decide dacă dorești să primești informările și reminderele și pe email sau/si prin SMS. Opțiunea pentru oricare din aceste alternative se face direct din aplicație la orice moment se dorește.

#4. Istoric al comunicării - transparență și continuitate

Se poate accesa din aplicație istoricul informărilor prin care vei avea la dispoziție toate informările care ți-au fost adresate de-a lungul timpului. Acest lucru inseamnă că în cateva secunde se poate accesa orice informație anterioară și utilă.

#5. Integrare cu sisteme folosite de comunitate sau furnizorii de servicii

Pentru deplinul tău confort, sistemul poate "colabora" cu alte softuri ale comunității precum cel de transmitere factură și acces auto, dar și cele ale ale restaurantelor, cafenelelor sau ale bazelor sportive pentru ca o rezervare să se poata face simplu direct din aplicație.

#6. Generare automată ale rezultatelor poll-urilor și voturilor

Poll-ul la care ai participat va avea un rezultat generat automat și care îți va fi transmis. În acest fel, va exista transparență maximă.

#7. Protejarea identității votanților în cazul poll-urilor

Scopul unui poll este de a se consulta membrii în condițiile în care aceștia își exprimă opțiunea în mod anonim. Va fi inregistrată doar opțiunea, nu și persoana care a făcut-o.

#8. Sistem de gestiune fără nici un efort al membrilor și afiliaților

În calitate de membru, poți furniza accesul la aplicație a unui nou utilizator care este în relație directă cu tine și cu comunitatea: coproprietar, chiriaș, reprezentant. Acest lucru se face foarte simplu, prin trimiterea unei invitații direct din aplicația proprie.

#9.  Roluri clare și prestabilite pentru membri și invitații acestora

Calitatea de membru îți oferă toate drepturile de a folosi pe deplin aplicația, iar pentru utilizatorii invitați există anumite limitari specifice. De exemplu, chiriașul nu are dreptul de a vota pentru comunitate.

Poți seta direct din aplicație ca un nou utilizator invitat să poată beneficia de aceleași drepturi precum accesul la informări, acces auto, primirea facturii etc., dar și de aceleași facilități ale comunității precum terenul de tenis, de baschet etc.

*Integrarea poate genera un cost suplimentar
**Integrarea poate genera un cost suplimentar. Dacă se foloseste softul nostru CAM, atunci integrarea este disponibilă gratuit